top of page

Testfarm

eksperimenter i Symbiosehusene

Vi kan slet ikke vente med at komme i gang med tagfarmen!

Vi begynder med at anlægge en mindre testfarm på jorden ved det grønne areal tæt på indgangen til Hørkær 20. Dette område har vi navngivet Symbiosehaven, og her skal der afprøves forskellige eksperimenter, som kan give os de bedste forudsætninger for Symbiosehusenes fremtidige tagfarm.

I testfarmen afprøves opbygningen af den fremtidige tagfarm med letvægtsjord og et vandopsamlende underlag. I bedene dyrkes forskellige urter, grøntsager og blomster, så vi kan undersøge, hvordan planterne trives, og hvad der kan forbedre deres levevilkår. Al høst vejes og vurderes, og livet af fugle, insekter og mikroliv observeres.

Køkkenpersonalet fra kantinen i det eksisterende og fungerende erhvervsbyggeri er de første, der får fingrene i høsten fra testfarmen. Hermed kan køkkenet allerede i år kan servere ultra-lokale råvarer i kantine og ud af huset.

 

Testfarmen er et eksperiment, som giver forskellige indsigter i kapaciteten og kvaliteten af en mindre fødevareproduktion og vigtigst af alt, hvordan man skaber et involverende grønt fællesskab!

Vi vil meget gerne involvere beboere i området, både børn og voksne, som under kyndig vejledning, kan komme og få jord under neglene på udvalgte datoer igennem dyrkningssæsonen.

Det er ikke kun testfarmen der skal kickstarte det fremtidige fællesskab, hele Symbiosehaven skal samle lokalområdet og danne rammen om forskellige aktiviteter og eksperimenter.

Hvis det lyder som noget for dig/jer? 

Så tilmeld dig herunder!

Vi kontakter jer så snart vi er klar!

Tak for din indsendelse!

Følg med allerede nu!

Du kan komme helt tæt på projektet og haven enten ved at lægge vejen forbi, eller ved at følge med her på siden.

bottom of page