Erhverv, boliger og tagfarm i sameksistens
Alt for mange steder bliver hele erhvervsområder blot jævnet med jorden og erstattet af boligområder uden identitet. Vi ønsker derimod at eksperimentere med at blande erhverv og bolig uden at rive ned, for at skabe en mere spændende og levende by. På den måde skaber vi værdi ikke bare for byen, men også for erhvervsdelen.
Ved at tænke funktionerne sammen i samme bygning opstår så en masse muligheder og fordele, hvor rum, funktioner og tekniske tiltag kan blandes og deles, og en synergi og dobbeltudnyttelse opstår mellem bolig, erhverv og landskab.
Helt konkret tænkes boliger og landbrug placeret på taget af erhvervsbygningen. På den måde opnås et attraktivt bo-miljø med mulighed for både udsigt, lys og en høj grad af bynatur.

Fællesskab
de 4 elementer
Symbiosehusene vægter fællesskabet på tværs af de tre andre elementer højt, og som navnet antyder, er håbet at skabe et fordelagtigt samliv mellem erhverv, boliger og det urbane landbrug. I erhvervsbyggeriet emmer det af liv om dagen, og i boligbyggeriet opstår aktiviteterne overvejende om eftermiddagen og aftenen.
I Symbiosehusene ser man muligheder og potentialer i netop den døgnrytme, så i stedet for at bygninger står tomme den halve dag, udnytter man bygningernes fulde potentiale - hele døgnet. Symbiosehusene er inspireret af cirkulære systemer og dele-funktioner. Fællesskabet opstår i berøringsfladerne mellem disse.
fortsættes herunder
Det fælles tredje
Fitnessområdet, kontorfælleskabet og folkekøkkenet skaber de fysiske rammer for mangesidige fællesskaber i erhvervsbygningen. På taget finder man de inden- og udendørs områder omkring tagfarmen, der danner grundlaget for nye fællesskaber. Det store lyse fælleshus indeholder en spisesal, som kan benyttes hele året. Huset kan bruges af både kontorfolk, beboere og naboer til fx frokostpauser, møder og andre sociale aktiviteter. Visionen er, at fællesarealerne danner rammen for et fælles tredje, som både erhvervet, beboerne og tagfarmen skal drage fordel af.
Symbiosehusenes identitet bygger på sociale fællesskaber og fælles faciliteter. Håbet er, at det stærke sammenhold på tværs af funktionerne kan forgrene og udvikle sig, så samlivet rækker ud over egen matrikel og inddrager beboerne i nærområdet.